tisdag 24 juni 2008

Inredning från Sex and the city


Jag har inte sett filmen än, men det ska jag göra ganska snart. Från TV-serien minns jag en del inredningsdetaljer och miljöer som jag tyckte mycket om och här är några av favoriterna. Bilderna har jag hittat på HBO.


Carrie´s livingroom – Aidan Chair

Stolen som Carrie fick av Aidan är min absoluta favorit - jag skulle definitivt vilja krypa upp i den slitna läderfåtöljen, ställa en kopp varm choklad på ett av de breda armstöden och bara mysa med en god bok.

Här skulle jag också vilja sitta och skriva.
Jag ska göra något liknande vid mitt fönster i biblioteket/arbetsrummet är det tänkt.


Charlotte´s bedroom

Mycket i den klassiska stilen som man finner i Charlotte’s lägenhet tilltalar mig, även om en del kan vara lite för pråligt. Sovrummet är stort och rymligt och inrett i mjuka milda toner med mörkbruna möbler som kontrast – precis min stil.

Charlotte's diningroom table
(tyvärr inte så bra bildkvalitet)




Miranda’s livingroom

Ännu ett rum inrett i milda nyanser - stilfullt. Denna vackra öppna spis skulle jag gärna vilja ha i mitt vardagsrum!



Samantha’s bedroom

Det var svårt att hitta någon favorit i Samanthas lägenhet eftersom den är inredd i lite för modern stil för min smak. Av de bilder jag hittade var det denna som jag tyckte var vackrast.


Det ska bli väldigt roligt att se filmen. Mina förväntningar är höga, men jag vet att det finns risk att jag blir besviken. Men men, jag vill ändå se den!

Kram Åse

måndag 23 juni 2008

Utmaning

Jag fick den här utmaningen från A Mouse in A House och här kommer mina svar på de 5 frågorna.

1. Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag bodde i en liten 2:a i Malmö och jobbade på ett företag som jag trivdes väldigt bra på, men det höll på att omorganiseras och jag var sist in så jag blev tyvärr först ut också, mycket trist. Jag började istället på ett annat företag, men det lades dock ner redan efter endast 10 månader… inte mitt år alltså. Jag håller dock kontakt med en av mina kollegor från det första jobbet och det är jag riktigt glad för.
Jag har också för mig att jag var i London det året. Jag älskar England!

2. Vilka 5 saker skall du göra idag?
Jag har precis gråtit medan jag tittade på Extreme Home Makeover och nu är klockan för mycket för att göra så mycket mer idag. Imorgon ska jag dock jobba till 16.30, kolla vilka tider filmen Sex and the city går på bio och hitta en bra dag då jag och några av mina kollegor kan gå och se den, handla lite matvaror på hemvägen, förhoppningsvis göra ett inlägg på bloggen och titta på säsongsstarten av min favorit Midsomer Murders.

3. Snacks jag gillar?
Choklad, paranötter och ibland OLW Dillchips.

4. Saker jag skulle vilja göra om jag var miljardär?
Ska det verkligen stå miljardär?? Har läst miljonär någon annanstans…nåja, i det här fallet är jag inte kräsen av mig utan tar gärna emot en miljard eller två, hihi.
Att ha en ekonomisk trygghet och frihet skulle vara underbart och att kunna njuta av tillvaron och ta dagen som den kommer är en dröm jag gärna skulle uppfylla. Men jag skulle nog inte sluta jobba helt utan jag skulle förverkliga min dröm om att öppna en inredningsbutik eller kanske ägna mig åt ett författarskap (jag håller på att skriva en roman som nog aldrig blir färdig – men kanske med miljonerna så!). Jag skulle definitivt köpa ett hus på Österlen, gärna en Skånelänga – och troligen ett hus i Toscana eller Provence också. Resa är något annat jag skulle passa på att göra – New York står högt på listan, såsom att återvända till Australien. En del pengar skulle jag också skänka till välgörenhet och forskning, bl a till Cancerfonden och Hjärt-Lungfonden.

5. Platser där jag bott?
Det har bara blivit Lomma och Malmö än så länge.

Jag vill gärna veta mer om Nostalgi och romantik och Vårt hus i Provence så jag hoppas ni antar utmaningen!

Kram Åse

söndag 22 juni 2008

Bloggstiltje

Som ni kanske har märkt så har jag inte varit så aktiv på sistone. Sommaren är ju här och det är mycket på gång. Men håll ut - jag överger inte bloggandet. Och jag hoppas att ni inte överger mig heller... Det kommer att bli ett och annat inlägg under sommaren också, det lovar jag! Förhoppningvis blir det ett och annat loppisfynd gjort under min semester och kanske jag hinner lägga ut något butikstips också... vi får se vad tiden räcker till.


Min Mårbacka-pelargon

Min vita brudorkidé

Bilderna är tagna med min mobilkamera. Ibland tror jag faktiskt att den är bättre än min vanliga digitalkamera! I alla fall när det gäller att ta närbilder. Hm. Konstigt, inte sant?

Nu ska jag kika in hos er andra en stund. Jag har varit alldeles för dålig på att hålla mig uppdaterad om vad ni har gjort på sistone... Fy på mig! :-) Men nu ska jag alltså råda bot på det.

Ha det så bra!
Kram Åse

fredag 20 juni 2008

Glad midsommar!

Den här lite kitschiga midsommarstången gjorde min kära mamma för många år sedan och det har blivit en tradition att alltid ha den framme under midsommarhelgen.

Jag önskar er alla en härlig midsommar!

Kram Åse

söndag 15 juni 2008

Nix, det blev ingen vinst...

Visserligen vann Spanien, vilket jag hade tippat, men jag hade hoppats på en lite mer målrik match. Inga pengar den här gången alltså...

Kram Åse

lördag 14 juni 2008

Lavendelporslin

Efter ännu några dagars uppehåll är jag tillbaka, åtminstone tillfälligt. Det är svårt att få tiden att räcka till till allt roligt just nu och sommarens härliga väder (med vissa regnundantag) gör att tiden inomhus och framför datorn har minskat drastiskt.

Mitt intresse för inredning och fotografering är dock lika stort och jag är väldigt glad över det beröm jag har fått för fotona jag har lagt ut här. Jag har inte haft en susning innan om att det fanns en liten fotograf inom mig - självklart ingen proffsfotograf men en glad amatör åtminstone, som med en ibland trilskande och batterislukande enkel digitalkamera gör så gott hon kan :)

Lavendel!

I SIA-butiken på Nova i Lund såg jag det här söta porslinet med lavendel på och jag var naturligtvis bara tvungen att knäppa en bild. Min vanliga kamera hade jag inte med mig denna dag (för ovanlighetens skull), så jag fick ta till mobilen. Och det gick ju ganska bra det med, eller hur?


Nu ska jag ut och promera en stund och sen får jag väl "offra" mig och titta på matchen mellan Sverige och Spanien... Mina kära kollegor har ju "tvingat" mig att vara med och tippa. :-) Mitt intresse för fotboll är nämligen nästan lika med noll, men utsikten om att jag kan stå som ensam vinnare till hela potten idag, är ju klart rätt lockande, hihi. Vad jag har tippat avslöjar jag dock inte... :)

Ha en skön dag!
Kram Åse

fredag 6 juni 2008

Nationaldagen - 1905

Idag är det Nationaldagen och vad kan passa bättre då än att visa den lilla bönebok jag fyndade på loppis för en tia för ett tag sen - den är nämligen daterad 6/6 - 1905. Jag köpte den för att skriften på sidorna är så vacker och jag hade faktiskt tänkt att begå helgerån, dvs riva ur någon sida och använda som dekoration på diverse saker. Men...



... så såg jag den fina inskriptionen och genast blev det personligt på något vis. Jag började undra vem den här Agnes från Ronneby var som fick böneboken på Sveriges nationaldag för 103 år sen. Hur såg hennes liv ut? Läste hon morgon- och aftonbönerna varje dag och sjöng psalmerna vid högtidliga tillfällen som boken förespråkar? Svaren på dessa frågor lär jag aldrig få reda på, men boken är ett minne från en svunnen tid så den får nog behålla sitt ursprungsskick trots allt. Jag är inte religiös själv, men jag finner sådana symboler och motiv rofyllda och vackra.


Omslaget ser onekligen nött ut så den har nog använts dagligen



Den vackra skriften är skriven på gammal svenska




Jag önskar er alla en skön nationaldag. Själv ska jag strax ge mig iväg för att kolla in det lokala firandet.

Kram Åse

torsdag 5 juni 2008

Laura Ashley, Malmö

Välkända brittiska butiken Laura Ashley erbjuder kvalitativt mode, accessoarer och heminredning i både klassisk och nutida stil med mycket blommönster.

Glaskupa på fot, linneservetter, bricka och korg av plåt står på ett vackert vitt bord med ett klassiskt tyg med blommönster i bakgrunden



Stilfull byrå och tavla med inbjudande motiv



Lite väldoft samt vita fotoramar med sirlig dekor




Romantiskt porslin och servetter med blommönster för somriga dukningar




Inredningsdetaljer i svalt vitt och blått




Skira muggar med söta blommor på
och sirliga ljuslyktor för sommarkvällarna




Sommarkänsla i ljusblått och rosa




Ljuslyktor på en vacker hängare med blomrankor




Sirlig klocka med romerska siffror





I butiken hittar man självklart ett stort utbud av textilier,
både metervara och färdigsydda produkter.




Rosa nyanser på tygerna




Mjuka kuddar, plädar och överkast i milda nyanser




Ett stort utbud av tidlösa tapeter erbjuds också...





... såväl som vackra möbler av hög kvalitet




Jag vet inte om tavlan är till salu, men motivet älskar jag
- en toscansk by (vill jag tro) med böljande lavendelfält!




Till sist en kort titt på säsongens vackra mode.
Givetvis finns det mycket mer i butiken!




BUTIKSINFO

Laura Ashley
Baltzarsgatan 41 A
211 36 Malmö
Tel 040-97 61 00
E-post: malmo@lauraashley.se
www.lauraashley.com
(den svenska sidan är under uppbyggnad)



Tack så jättemycket för att jag fick fotografera hos er!
Kram Åse




onsdag 4 juni 2008

Fullt upp...

Just nu har jag mycket att göra så jag har inte varit så aktiv här som jag hade velat. Om inte förr så till helgen lovar jag att återkomma. Håll ut!

Ha en skön vecka!

Kram Åse